Begeleiding voor mensen met een beperking


Persoonlijke aandacht voor uw kind!Mens op Maat biedt zowel de mens met de (verstandelijke) beperking ondersteuning en begeleiding als ook desgewenst zijn gezinsleden.

Mens op Maat weet dat de mens met de (verstandelijke) beperking niet alles zelf kan, maar dit wel graag zou willen. Eigen regie staat dan ook bovenaan in de ondersteuning/begeleiding. Het wensenplan kan bestaan uit bijvoorbeeld uitjes, sporten, zwemmen, date begeleiding, begeleiding bij het bezoeken aan artsen, maar ook in het opstellen van een ondersteuningsplan.

In een ondersteuningsplan wordt gewerkt aan werkdoelen zoals bijvoorbeeld de zelfredzaamheid vergroten in ADL, aan communicatie en zelfs aan het sociaal-emotionele vlak kan gewerkt worden.

Mens op Maat begrijpt hoe zwaar de zorg van een gezinslid met (verstandelijke) beperking soms kan zijn voor het gezin en de spanningen en onbegrip die dit met zich mee kan brengen. Mens op Maat kan de problemen in kaart brengen en door middel van een ondersteuningsplan voor de mens met een (verstandelijke) beperking én voor het gezin zorgen dat dit overzichtelijk en leefbaar wordt. Andere wensen zijn altijd bespreekbaar.

Het tarief voor het opstellen van een wensenplan en een uitje bedraagt 35 euro per uur. Parkeerkosten, eventuele tickets, consumptie en benzine naar en van het uitje komen voor uw rekening.

Het tarief voor een ondersteuningsplan is eenmalig 70 euro.

De tarieven gelden van maandag tot en met vrijdag 08.30 tot 18.00 uur. In de avonden, weekenden en feestdagen gelden andere tarieven. Deze kunt u ten alle tijden opvragen.